Cumhurbaşkanı Kararı ile Divriği, yeni bir milli parka kavuştu. Divriği Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Fatih Akçadağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada süreci ve emeği geçenleri anlattı.
Akçadağ, 6 Nisan 2023 tarihinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin’i ziyaret ettiklerini belirterek, ilçenin doğal zenginliğini turizme kazandırmak adına bir proje talebinde bulunduklarını ifade etti. Akçadağ, “Genel Müdürümüzün devletine ve milletine olan hizmet aşkını görerek, ilçemizde bir teras, kanyon ve Ziraat Bankası’ndan başlayan vadide projeler geliştirilmesi taleplerimizi ilettik. Bu taleplerimiz doğrultusunda kendisi hızlıca personel görevlendirerek projeleri başlattı. Çalışmalar adım adım titizlikle yürütüldü ve sonunda en güzel proje ortaya çıkarıldı,” dedi.
Cumhurbaşkanının onayı ile kabul edilen proje, Divriği için yeni bir turizm kapısı açarken, Avcılar Derneği Başkanı Akçadağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin’e, Sivas DKMP Müdürü Fatih Albayrak’a, Avcılar Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Arslanburc’a ve sürece katkı sağlayan kamu personeline teşekkür etti.
GÜNDEM
6 gün önceGÜNDEM
20 Şubat 2025GÜNDEM
20 Şubat 2025GÜNDEM
20 Şubat 2025GÜNDEM
20 Şubat 2025GENEL
20 Şubat 2025GÜNDEM
20 Şubat 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.