Milli Savunma Bakanlığı, dün gece Irak’ın kuzeyinde Hakurk, Gara, Kandil ve Sincar’daki 34 terör hedefine yapılan hava harekatlarında ilk belirlemelere göre PKK’lı 30 terörist etkisiz hale getirildi.
Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda, Irak’ın kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine dün gece hava harekatı gerçekleştirildi.
Hava harekatı ile terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depo gibi tesislerden oluşan 34 hedef imha edildi.
Azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak icra edilen harekatta 30 terörist etkisiz hale getirildi.
Harekatlar sırasında, masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alındı.
GÜNDEM
6 gün önceGÜNDEM
20 Şubat 2025GÜNDEM
20 Şubat 2025GÜNDEM
20 Şubat 2025GÜNDEM
20 Şubat 2025GENEL
20 Şubat 2025GÜNDEM
20 Şubat 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.