Sivas’ta şeker pancarlarının kar altında kaldığı yönündeki iddialar üzerine, hemşehrilerin doğru bilgilendirilmesi amacıyla bir açıklama yapıldı.
Sivas Merkez’e bağlı Üçtepe, Beştepe, Tutmaç, Karaşar, Hacımirza, Demiryazı, Kulyusuf, Armutlu, Akçamescit ve Güllük köylerinde üretilen şeker pancarlarının, Türk Şeker’e bağlı Malatya Şeker Fabrikası tarafından alımı titizlikle sürüyor. Bölgede yaklaşık 30-40 bin ton pancarın bulunduğu belirtilirken, 1 Aralık 2024 itibarıyla Üçtepe Köyü’nde pancar yükleme makinelerinin çalışmalara başladığı, sevkiyatların ise 20 Aralık 2024’te tamamlanmasının hedeflendiği kaydedildi.
Sivas’ta etkisini gösteren ağır kış şartlarına rağmen, Türk Şeker ve ilgili kurumların çalışmalarına aralıksız devam ettiği bildirildi. Açıklamada, çiftçilerin emeğinin korunması için gerekli lojistik desteğin sağlandığı ve ciddi kayıpların yaşanmadığı ifade edildi. Pancar teslimatlarının belirlenen program çerçevesinde kesintisiz devam ettiği de vurgulandı.
Sivas’ın şeker pancarı üretiminde öncü iller arasında yer aldığına dikkat çeken açıklamada, üreticilerin mağduriyet yaşamaması için tüm kurumların özveriyle çalıştığı belirtildi. Çiftçilerin alın terinin karşılığının eksiksiz verileceği ve Sivas’ın tarımsal üretimdeki gücünün korunmaya devam edeceği ifade edildi.
GÜNDEM
20 Nisan 2025GÜNDEM
20 Nisan 2025GÜNDEM
20 Nisan 2025GÜNDEM
20 Nisan 2025GÜNDEM
20 Nisan 2025GENEL
20 Nisan 2025GÜNDEM
20 Nisan 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.