TOK AÇIN HALİNDEN NE ANLAR, Atasözünün anlamını da kısaca hatırlarsak, para, mülk, vb. Şeyleri etde etmiş, açlığını gidermiş ve bunlara doymuş olanlar, yoksulların çektikleri sıkıntıyı, içinde düştükleri geçim darlığını anlamayan insanlar diye tanımlayabiliriz.
Madem tokun açın halinden ne anladığını biliyorsak, peki bizler ne anlamış olabiliriz sizce?
Ne gariptir ki insanoğlunun bitmek tükenmek bilmeyen nefsi, iradesine karşı adeta mücadele halindedir. Bu mücadele de insanlığın var oluşuyla beraber ortaya çıkmıştır. Zenginler, fakirliği tatmadıkları müddetçe fakirin halinden anlamazlar.
Aslında fakir insanları anlamak için ille de fakir olmak gerekmez, mühim olan taşıdığımız kalbin içindeki merhamet kapılarının, duygularının ardına kadar açık olmasıdır.
Doğrudur tok açın halinden anlamaz. Çektiği sıkıntıları bilemez. Geçmişte kendisi yaşamış dahi olsa, zorluklar hatırlanmak istenmez. Tez elden unutulur. Aç için durum daha farklıdır, o hem kendi haline hem de ileride ulaşmak istediği tokluk haline hazırlık yapmak zorundadır.
Tokluk ve açlık halini biraz “işi olan ve olmayan” haline benzetiyorum diyeceğim ama artık bunuda diyemeyeceğim.
Neden.?
Asgari ücretli çalışıyor, ama aç,
Emekli Memur, İşçi, Bağkur’lu bunlarda aç,
Küçük esnaf, bitmiş, tükenmiş zaten aç,
Türkiye’deki ekonomik krizden en çok etkilenen kesimlerin başında yer alan ve sefalet ücretine mahkum edilen emeklilerin isyanı her geçen gün artıyor dersem yalan olmaz.
Dişini ve kemerini sen sıkmaya devam et Emeklim;
“ACI PATLICANI KIRAĞI ÇALMAZ”
Aslında çok güzel bir atasözü değilmi.?
Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hoşçakalın.
Cemalettin Doğan.
GÜNDEM
17 Ocak 2025GÜNDEM
17 Ocak 2025GÜNDEM
17 Ocak 2025GÜNDEM
17 Ocak 2025GENEL
17 Ocak 2025GÜNDEM
17 Ocak 2025GÜNDEM
17 Ocak 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.