GÜNDEM
Giriş Tarihi : 26-01-2023 11:19   Güncelleme : 26-01-2023 11:19

TALİHİMİZ DÖNER Mİ?

Milli Yol Partisi Sivas İl başkanlığı olarak şehrimize dair düşüncelerimizi, fikirlerimizi, sorunları ve çözüm önerilerini dönem dönem dile getirmeye çalışıyoruz. Sivaslılar olarak, yeni yatırımlara, yeni iş alanlarına, yeni sosyal tesisleri bekliyoruz, beklemeliyiz de…

TALİHİMİZ DÖNER Mİ?

Milli Yol Partisi Sivas İl başkanı Zeki Haral yaptığı basın açıklamasında,  şehrimize dair düşüncelerimizi, fikirlerimizi, sorunları ve çözüm önerilerini dönem dönem dile getirmeye çalışıyoruz.

Sivaslılar olarak, yeni yatırımlara, yeni iş alanlarına, yeni sosyal tesisleri bekliyoruz, beklemeliyiz de… 

Ama şehir olarak sorgulamamız gereken bir şeyi ihmal ediyoruz, sanırız…

Hem de çok önemli bir şeyi!

Bu şehrin mevcut yatırımlarını, mevcut sosyal imkân ve tesislerini, eğitim kurumlarını, madenlerini, turizm değerlerini, kültürünü, doğasını ne kadar verimli kullanıyoruz. Yani, elimizde ne var ve

SİVASLI MEVCUT KAYNAKLARDAN NE KADAR YARARLANIYOR NE KADAR VERİM ALIYOR?

Örneklendirecek olursak, mesela;

TÜRASAŞ ne kadar verimli çalışıyor?

Ulaş TİGEM ne durumda?

Sivas Demir Çelik Fabrikasında ki sorunlar neden çözülemiyor?

Şehirde çıkan madenlerimiz ne kadar katma değer üretiyor?

Üniversitelerimizden ne kadar yararlanıyoruz? Sadece ekonomik anlamda değil, bu şehrin kültürüne sanayisine tarımına eğitimine sağlığına ne katıyor?

Üniversitelerimizde ki hocalarımızın ihtisas alanlarından ne derece yararlanıyoruz?

Sanayi, Üniversite, Kamu iş birliklerini yeterince neden kuramıyoruz?

Bu şehrin yetişmiş beyinlerini, gençlerini bu şehirde neden tutamıyoruz?

Kamu kurumlarımız, ne kadar verimli çalışıyor, yeterince proje üretip, devlet desteklerini yeteri kadar alabiliyor muyuz? Tarım ve hayvancılıkta neden istenilen noktaya gelemiyoruz?

Yani şehrimizi hemşerilerimize neden daha yaşanılabilir kılamıyoruz?

Yani bu fotoğraf bize şunu gösteriyor, yıllardır elindeki imkanları kullanamayan ve yönetilemeyen bir şehir durumunda Sivas…

Peki, saydığımız soru ve sorunlarla başa çıkmak mümkün mü?

Bizce mümkün!

Öncelikle şehirde bu organizasyonu yapacak bir irade lazım. Bu irade ise siyasiler bürokrasi, itiraz ve talip eden bir sivil toplum yapısı ile mümkün ancak… eğer Sivas elindeki imkanları atıl ve yavaş ilerleyen yapısından kurtarırsa kısa zamanda bir atılım hamlesi yapabilir. Yeter ki iktidarı, muhalefeti ile vekil seçmesini, belediye başkanı seçmesini ve bürokrasiyi çalıştırmasını bilelim.

Milli Yol Partisi Sivas İl başkanı Zeki Haral, Sivas’ı yaşayanlar için rahat, yönetenler için ise zor bir şehir haline getirelim dedi.

AdminAdmin

Admin