GÜNDEM
Giriş Tarihi : 26-01-2023 11:35   Güncelleme : 26-01-2023 11:35

Üç aylara kavuşmanın mutluluğunu yaşamaktayız

Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivaslı hemşerilerimizin, ülkemizin ve Tüm İslam aleminin üç aylarını ve Regaip Kandil’ini tebrik ediyor, bu mübarek gece ve ayların insanlığa hayırlar getirmesini yüce Allah’tan temenni ediyorum dedi.

Üç aylara kavuşmanın mutluluğunu yaşamaktayız

Rahmet, mağfiret ve bereket ayları olan üç aylara kavuşmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bu aylar, içerisinde mübarek gün ve geceleri barındıran müstesna zaman dilimleridir. Bu mukaddes vakitlerden ilki Recep ayının ilk perşembe gününü cuma gecesine bağlayan Regaip gecesidir. Bu gece milletçe yüzyıllardır kandil olarak kutlana gelmiştir.

 

“Kendisine rağbet edilen, rağbet olunan” anlamlarına gelen regaip, hediye anlamına da gelmektedir. İslam kültüründe bu gece, anlamına uygun olarak müminlere bir hediye, bir ihsan olarak düşünülmüştür. Allah Teala’nın bu gecede diğer zamanlardan daha çok rahmet, mağfiret ve bereketinin tecelli edeceğine olan inanç, Müslümanların bu geceye rağbet etmesini sağlamıştır. İslam alemi olarak böyle bir geceye ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız.

 

Bizleri, içinde mübarek gün ve geceleri barındıran üç aylara kavuşturan Allah’a hamd olsun. Sevgili Peygamberimiz’in üç aylar girdiğinde yapmış olduğu “Allah'ım! Recep ve Şaban aylarını bize mübarek eyle ve bizi Ramazan'a kavuştur!” duası ile bu hürmetli aylarda bereketlere nail olarak Ramazan’a kavuşmayı niyaz ediyoruz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; Üniversitemiz camiasının, Sivaslı hemşerilerimizin, ülkemizin ve Tüm İslam aleminin üç aylarını ve Regaip Kandil’ini tebrik ediyor, bu mübarek gece ve ayların insanlığa hayırlar getirmesini yüce Allah’tan temenni ediyorum. 

AdminAdmin

Admin