Sivas AK Parti Milletvekili Sayın Rukiye Genç Toy, 2025 Yılı Bütçe Kanunu Teklifinin görüşmeleri kapsamında Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı bütçesi üzerinde AK Parti Grubu adına söz aldı.
Konuşmasında, Sivas’ta hizmet veren Ziya Bey Yazma Eser Kütüphanesi’ne de değinen Toy, şu ifadeleri kullandı:
“Sivas’ımızda hizmet veren Ziya Bey Yazma Eser Kütüphanesi’nde toplamda 19.901 eser bulunmaktadır. Bu eserlerin 1.643’ü yazma eser, 18.115’i matbu eser, 143’ü ise kitap dışı materyaldir. Kütüphanemizdeki yazma eserlerin dijitalleştirme işlemi tamamlanmış ve kullanıcılarımızın hizmetine sunulmuştur.”
Rukiye Genç Toy, konuşmasında kütüphanenin önemine dikkat çekerek dijitalleştirme çalışmalarının kültürel mirasın korunması ve erişilebilirliğin artırılması adına büyük bir adım olduğunu belirtti.
GÜNDEM
21 Ocak 2025GÜNDEM
21 Ocak 2025GÜNDEM
21 Ocak 2025GÜNDEM
21 Ocak 2025GENEL
21 Ocak 2025GÜNDEM
21 Ocak 2025GÜNDEM
21 Ocak 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.