Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, MÜSİAD’ın düzenlediği “Siber Güç Türkiye 2024” zirvesinde, teknolojik gelişmelerin ve dijital dönüşümün hızla ilerlediği bir dünyada, güvenlik tehditlerinin de her geçen gün daha karmaşık hale geldiğini vurguladı. Bakan Uraloğlu, siber güvenliğin yalnızca büyük şirketler ve devletler için değil, her ölçekten kuruluş ve birey için önemli bir tehdit haline geldiğini ifade etti.
Siber Güvenlikte Yenilikçi Çözümler ve Yapay Zeka Uraloğlu, geleneksel güvenlik yöntemlerinin yetersiz kaldığına dikkat çekerek, gelişen tehditler karşısında yenilikçi güvenlik önlemlerinin gerekliliğini belirtti. Özellikle yapay zekanın siber güvenlik alanındaki rolünü ön plana çıkaran Uraloğlu, yapay zekanın “dijital beyin” olarak karmaşık verileri çözümleyerek tehditleri henüz büyümeden etkisiz hale getirebildiğini açıkladı. Yapay zekanın küresel şirketlerin iş stratejilerinde önemli bir öncelik haline geldiğini ve küresel yapay zeka pazarının hızla büyüdüğünü belirtti. Uraloğlu, 2034’e kadar bu pazarın 3 trilyon doları aşmasının beklendiğini dile getirdi.
Türkiye’nin Dijital Güvenliğini Sağlamak İçin Çalışmalar Bakan Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Türkiye’nin dijital güvenliğini sağlayan en önemli kurumlardan biri olduklarını ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesindeki Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) aracılığıyla ülke genelinde siber tehditlere karşı etkin bir mücadele yürüttüklerini belirtti. Türkiye’nin siber güvenlik kapasitesinin arttığını ve ülke genelinde 7 bin 912 siber güvenlik uzmanı ile siber sınırları koruduklarını vurguladı.
Sosyal Medyada Terör Propagandasına Karşı Mücadele Bakan Uraloğlu, sosyal medya platformlarında terör propagandası ve yasa dışı içeriklerle mücadele konusunda da Türkiye’nin etkin bir yaklaşım sergilediğini söyledi. Son olarak, 119 terör yandaşı hesaba erişim engeli getirildiğini ve terörist grupların dijital dünyadaki faaliyetlerine karşı kararlı bir tutum sergilendiğini belirtti.
Son olarak, Uraloğlu, dijital güvenlik alanında elde edilen başarıların, Türkiye’nin Küresel Siber Güvenlik Endeksi’nde Avrupa’da 6. ve dünyada 11. sırada yer almasını sağladığını ifade etti.
GÜNDEM
13 Ocak 2025GÜNDEM
13 Ocak 2025GÜNDEM
13 Ocak 2025GÜNDEM
13 Ocak 2025GENEL
13 Ocak 2025GÜNDEM
13 Ocak 2025GÜNDEM
13 Ocak 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.